Láthatatlan fogszabályzás

MIÉRT „ LÁTHATATLAN „ FOGSZABÁLYZÓ ? ( NEM A KIVEHETŐ SÍNES ! )

Ez a típusú fogszabályozó nemcsak hogy nem látható a külvilág számára, de a hagyományoshoz képest gyorsabban , kevesebb fájdalommal éri el ugyanazt az eredményt.

 

Természetesen csupán a külvilág számára láthatatlan, az Ön molyosa nem teszi láthatóvá, mivel a fogszabályozó készülék a fogak belső, nyelv felőli oldalára van felragasztva.

A legtöbb esetben alkalmazható, szinte fájdalommentes,rendkívül hatékony fogszabályzó készülék, mely nem igényli a páciens aktív közreműködését, szemben a kivehető sínes fogszabályzással, melynél legalább az étkezésekhez ki kell vennie a sínt / síneket majd az étkezés befejeztével rögtön visszatenni, amit néha nehéz diszkréten megoldani.

Hogy működik ?

Az orvos egy hagyományoshoz hasonlító fém készüléket ragaszt fel a fogsor belső, nyelv felőli oldalára, mely a felragasztás pillanatától kezdve elkezd dolgozni és a nap 24 órájában hatást fejt ki a fogakra, a kívánt irányba mozdítva azokat.

Milyen hosszú a kezelés ?

Már 2 hét múlva látszik a változás és a kezelés bonyolultságától függően a kezelési idő néhány hónaptól 1,5 évig terjed. Egy apró eltérés megoldásához természetesen elegendő pár hét, míg egy foghúzást is igénylő bonyolultabb eset megoldása másfél év is lehet de a kezelési időt befolyásolja , hogy milyen gyakran tudjuk utánállítani ( aktiválni ) a készüléket.

Mennyi idő a felragasztás és milyen gyakran szükséges utánállítani a fogszabályozó készüléket ?

Az első találkozás alkalmával –ami ingyenes -megbeszéljük mi az, amin szeretne a páciens változtatni, megmutatjuk hogy néz ki a készülék és beutaljuk röntgenfelvételek elkészítésére a számára legkényelmesebben elérhető röntgen laboratóriumba.

A második találkozó alkalmával lenyomatot ( mintát ) veszünk a fogsorról és időpontot egyeztetünk a készülék felragasztása. Ez a mintavételtől számított pár naptól már lehetséges. ( A készülék felragasztásához laboratóriumi munka szükséges, ez pár napot vesz igénybe )

A harmadik találkozó alkalmával beragasztjuk a készüléket. Ez körülbelül 1, 5 órát vesz igénybe. Innentől már működik is a fogszabályzó, másnaptól az érintett fogaknál kis zsibbadás-szerű érzés jelzi a készülék működését . Nagyon ritkán számolnak be a páciensek olyan fájdalomról, mely fájdalomcsillapító tabletta bevételét igényelné, de természetesen mindenkinek más a fajdalomtűrő képessége.

Az utánállítás

6-8 hetente szükséges, tehát a felhelyezést követően egy év alatt  körülbelül 8-szor, 6 – szor kell eljönni utánállításra. A kezelés hossza természetesen az eset bonyolultságától függ, pár hónaptól 2 évig változhat.

Fájdalmas?

A hagyományos rögzített fogszabályzóhoz képest elenyésző fájdalom jelentkezik csupán , mivel a készülék a modern fogszabályozóknak megfelelően igen kis erőt fejt ki a fogakra.

Zavaró ?

Természetesen meg kell szokni, hogy van „valami” a nyelv útjában. Az első pár napban azonban hozzászokik a szervezet , a nyelv is „elfogadja” a vendéget .

Zavaró lehet hogy némely esetben másképp hangzik a beszédünk. de ez is visszaáll a normál hangzásra pár nap után. Célszerű ezt bekalkulálni és a ragasztást úgy időzíteni, hogy legyen 1-2 napunk hozzászokni, mikor is hangos olvasgatással , beszéddel megtanítjuk a nyelvünknek az új beszédet, így senki nem fogja észrevenni a kis zökkenőt. ( Hétvégén, szabadság előtt kérni a ragasztást)

Igen, van lehetőség péntek délután- szombaton is felragasztani a készüléket !

Hol van lehetőség ennek a fogszabályzónak a felrakására ?

Tatán és Budapesten, időpont egyeztetéshez kérjük hívja a+ 36 209 724 116-os számot.

Az országban egyedül mi büszkélkedhetünk a legtöbb ilyen készülékkel kezelt befejezett esettel, közel 70 páciens mosolygott elégedetten a kezelés befejeztével.

Mikor látszik az eredmény ?

Néha már pár nap, de legkésőbb 2-3 hét elteltével már látszik a javulás.

Mivel a hagyományos fogszabályzóval szemben itt nincs a fogak külső felszínén semmi, a páciens és környezete a kezdetektől fogva hétről-hétre láthatja a pozitív változást, az egyre esztétikusabbá váló mosolyt.

Mennyibe kerül ?

Igen , ez a kezelés „fájdalmasabb „ része, de nem ködösítünk „egyénre szabott négyszemközt közölt „ árakkal. A korrektség kedvéért íme az ár, hogy ne érjen senkit váratlanul és kalkulálhasson vele.

A kezdő ár –fogívenként-  375 000 Ft, és ezt lehetséges részletekben fizetni.

Ez az ár még mindig töredéke a többi ilyen, belülre rögzített fogszabályzó készüléknek, melyek egyébként hetek alatt készülnek el és az áruk jóval 1 millió Ft felett van .

Az utánállítás alkalmanként 20 000 Ft , ez még évi  120-160 ezer  Ft.

A hagyományos fogszabályzóval általában havonta kell járni utánállításra, ami több költséget jelent. ( 12 × 15 000 Ft= 180 000 Ft )

Van-e még ezen kívül költség ?

Igen, a kezelés végeztével a berögzítés és dokumentáció ( újabb mintavétel és fotózás ) 60 000 Ft.

Ezt követően már csak évente egyszer kell jönni ellenőrzésre, és  ha meg kell erősíteni a rögzítést - ennek költsége 15 000 Ft.

Plusz költség lehet még ha sürgős segítségre van szükség, de ez csupán az utazási öltség, mivel ilyenkor mi nem kérünk kezelési díjat, a sürgősségi ellátás benne van az árban.

Mindenkinek lehet ilyen fogszabályzója ?

Majdnem mindenkinek, néhány esetben nem javasoljuk, de ezt az első megbeszélésnél elmondjuk.

 

Indokolt a fogszabályzás, ha :

 

  • gondolkodott már a fogszabályzáson, de visszarettenti a fémes mosoly

  • zavaró rések vannak a fogai között

  • torlódottan, zsúfoltan állnak a fogai

  • ha nem szívesen mosolyog és igyekszik eltakarni a mosolyát

  • nem szereti ha fotózzák mosolygás közben

  • úgy érzi nincs elég önbizalma hibásan álló fogai miatt

 

Az idő pénz ….

Mivel a kezelés gyorsabb, ezért a rövidebb kezelési idő miatt kevesebb az utánállítás is, ami kevesebb utánállítási költséget és utazást -útiköltséget jelent, így kevesebbet kell hiányozni a munkahelyről, iskolából, és kíméljük az Ön igen drága szabad idejét is !

Kérjen időpontot egy ingyenes vizsgálatra, hogy megkaphassa azt az „álommosolyt” amire mindig is vágyott.

Dr Völgyi Virág

fogszabályozó szakorvos

AAO-logo-member-s

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 209 724 116

+36 306 584 403

Keressenek minket facebookon