Miért nem nevetsz a többiekkel?

Nem szívesen mosolyodsz el társaságban, feszélyez a fogaid szürkesége, már nem csillognak úgy, mint régen?
Ki mondta, hogy ennek ezentúl már mindig így kell lennie? A mai technológiáknak hála a fogkőeltávolítás már teljesen veszélytelen, abszolút megfizethető, hatékony és gyors.
clip image001

A fogkő keletkezése
A fogakon megtapadó lepedék a nem megfelelően tisztított fogfelszíneken, fogműveken képződik. Fő tömegét baktériumok alkotják. Ha ez a lepedék kalcifikálódik (kálcium-karbonát - mészkő rakódik benne le), kialakul a kemény képződmény, a fogkő. A különféle festékanyagok (pl. kávé, tea, kóla, dohányzás) elszínezheti a fogakat, és a fogkövet is. A fogkő az íny felett és az íny alatt helyezkedhet el. Legnagyobb mennyiségben a nagy nyálmirigyek kivezető nyílásaival szemben képződik.

Fogkőeltávolítás
Az optimális szájhigiéne kialakítása és fenntartása elengedhetetlen feltétele az ápolt megjelenésnek, egészséges életnek. A megfelelő fogmosási technikák és a fogselyem rendszeres használata ellenére is gyakran alakul ki elszíneződés a fogzománcon, és a nehezen hozzáférhető helyeken fogkőlerakódás jelenhet meg. Az elszíneződés és a fogkő otthoni szájápolás segítségével már nem távolítható el.

Az egyik legkellemetlenebb és mégis mindennapos jelenség a fogíny gyulladása. Annak ellenére, hogy mindennapos, sajnos a legtöbb ember semmit sem tud arról, hogy miképp is tudja megelőzni, vagy ha már kialakult, mi módon tudja megszűntetni.
Alapvető kezelési eljárás, amelyet leggyakrabban alkalmazunk ínygyulladás és a fogágybetegségek gyógyításában, a fogkőeltávolítás (depurálás). Ennek segítségével eltávolítjuk a lepedéket, fogkövet, egyéb lerakódást, elszíneződést.
A beavatkozást ultrahangos fogkőeltávolító eszközzel végezzük.

A gép a kristály által keltett rezgések segítségével, gyorsan és hatékonyan távolítja el a lerakódásokat. Ha ez nem történik meg rendszeresen, akkor először csak ínygyulladás alakul ki, majd a gyulladt íny egy idő után visszahúzódik, és a gyulladás ráterjed a csontra, ekkor már meglazulnak a fogak is.

A professzionális szájhigiénés kezelés megszünteti a fennálló problémákat, másrészt hatékonyan megelőzi kialakulásukat. Egyénileg 3-6 havonta javasolt ezen a kezelésen részt venni, a fennálló rizikótényezőktől függően (dohányzás, kávéfogyasztás, nyál egyéni összetétele, fogkőképződés mértéke, fogtorlódás, stb.).

clip image002 Amit kínálunk:

·  Ultrahangos fogkőeltávolítás (íny alatt és íny felett) polírozás,
·  Szájhigiéniai tanácsadás (egyéni szájhigiéniai módszerek bemutatása),
·  Fogápolási eszközök, fogkrém, szájvíz, öblögető személyre szabott ajánlása, begyakorlása.